Over Sjaak van de Schootbrugge
Eigenaar van Horizon Letselschade
Ik ben in begin 2022 gestart met mijn bedrijf Horizon Letselschade. Daardoor kan ik nu geheel zelfstandig en onafhankelijk slachtoffers helpen als belangenbehartiger bij letselschade. Daar gingen vele jaren aan ervaring met letselschadeverzekeraars en slachtoffers aan vooraf. De vijf jaar hiervoor werkte ik namelijk al als Register Expert Personenschade bij Ard Korevaar Personenschade. Als franchisenemer was dit voor mij de beste aanloop richting volledige zelfstandigheid.
Altijd graag mensen willen helpen
Wat goed van pas komt, is dat ik al sinds 1998 in de verzekeringswereld zit. Was dat altijd al het plan? Eigenlijk niet. Als student, opgegroeid op de Veluwe, had ik vooral interesse in psychologie, gezondheid en het gedrag van mensen. Ik ging naar de zuidelijkste universiteit van Nederland, in Maastricht, om daar Geestelijke Gezondheidskunde te studeren. Deze opleiding is gericht op de psychologie van de mens. Mijn interesse in de mens en vooral de behoefte om mensen te helpen heeft me altijd gedreven. Toch bleek de geestelijke gezondheidszorg niet de omgeving waar ik graag wilde werken, dus ik zocht naar iets anders.
Ik kwam terecht bij de ABN-AMRO Verzekeringen op de autoschade-afdeling. Daar leerde ik alles over de afwikkeling van verkeersongevallen. Mijn interesse in schadeverzekeringen werd gewekt: zo kon ik ook mensen helpen. Ik deed de nodige vakopleidingen en dook in de wereld van ongevallen en aansprakelijkheid. Bij ABN-AMRO Verzekeringen leerde ik ook mijn vrouw Ilse kennen en we gingen samenwonen in Zwolle.
Empathisch vermogen als belangenbehartiger bij letselschade
In 2003 ging ik werken in Amsterdam, als letselschadebehandelaar bij Delta Lloyd. Het liefst wilde ik als letselschaderegelaar in de buitendienst werken, want daar worden de gesprekken met slachtoffers gevoerd. Met mijn empathische vermogen en achtergrond in de psychologie bleek ik iets te bieden wat collega’s met een juridische achtergrond niet per definitie konden. Ik werd dus letselschaderegelaar en kon zo mijn vaardigheden en interesse in mensen inzetten om slachtoffers te helpen.
Intussen verhuisde ik in 2007 met Ilse naar Arnhem, waar ook onze twee kinderen werden geboren. Vanuit deze fijne thuisbasis had ik alles wat ik nodig had om me verder te ontwikkelen als letselschaderegelaar.
Het enige wat ik miste in mijn werk was de vrijheid om mensen met letselschade écht te helpen. Vanuit de verzekeraar zat ik gebonden aan hun werkwijze en voorwaarden, terwijl mijn gevoel zei dat ik de slachtoffers op een andere manier zou kunnen helpen. Wilde ik meer voor hen kunnen betekenen, dan moest ik een nieuwe stap maken en verder gaan als belangenbehartiger. Zo kwam ik in 2017 binnen bij Ard Korevaar waar ik als franchisenemer mijn eigen klanten kon helpen.
2022: een nieuwe stip aan de horizon
Als register-expert met 20 jaar ervaring in de verzekeringswereld weet ik van beide kanten (verzekeraar en slachtoffer) wat er komt kijken bij letselschade. Eindelijk kan ik nu op mijn persoonlijke manier de belangen van slachtoffers behartigen en hen ontzorgen. Hoewel men er vroeger vanuit ging dat een belangenbehartiger je zo snel mogelijk ‘terug naar de oude situatie’ zou helpen, zie ik dat anders. Soms is de oude situatie niet haalbaar meer, of is er meer dan geld voor nodig.
Samen zetten we een nieuwe stip aan de horizon. Ik bied je een nieuw perspectief op weg naar je herstel.
Typisch Sjaak
Mijn toekomstplan is om nog heel lang zo veel mogelijk mensen te kunnen ontzorgen en helpen als ze letselschade hebben opgelopen.